Newsletter
Bestemmingsinfo:
Belgi?

Ardennen

Onze Jetair hotels op kaart
Informatie over de bestemming(en)

Bütgenbach • Ardennen

#De Ardennen
#De Ardennen
  • Brussel 166 km
  • Kortrijk 262 km
  • Hasselt 107 km
  Het gezellige Bütgenbach ligt in het uitgestrekte natuurgebied de Hoge Venen, tussen twee heuvels die in het Warchedal samenkomen. Bütgenbach staat vooral bekend om zijn 120 ha groot stuwmeer waar je 's zomers tal van watersporten kan beoefenen zoals vissen, zeilen, zwemmen, kanoën en vooral windsurfen. Het veelzijdige sportcentrum Worriken biedt een aanlokkelijk strand met kinderbekken, een jachthaven en een heerlijk zonneterras. Rondom het sfeervolle marktplein van Bütgenbach bevinden zich enkele toeristische bezienswaardigheden: de kerk Saint-Etienne, de ruines van een 13de-eeuws kasteel en het monument Eisenhower. In het uitgestrekte hoogveenlandschap brengen talrijke wandel- en fietsroutes je langs middeleeuwse burchten, kastelen en authentieke boerderijen. Tips voor trips: het idyllische dorpje Wirtzfeld (op 6 km) of het hoogstgelegen dorp van België, Rocherath (op 10 km). En waarom niet eens de Duitse grens oversteken naar het prachtige Eifelgebergte?

  Spa • Ardennen

  #Spa
  #Spa#Spa#Spa#Spa#Spa#Spa
   • Brussel 140 km
   • Kortrijk 235 km
   • Hasselt 80,7 km
   Dit beroemde kuuroord ligt in het zuiden van de provincie Luik dicht bij de Hoge Venen. Spa is vooral bekend om het heldere bronwater, dat omwille van zijn heilzame werking in baden en dranken gebruikt wordt. De helende kracht van dit water, dat al bekend stond ten tijde van de Romeinen, maakt Spa ook vandaag tot een plek van welzijn en ontspanning. De vele kuuroorden zijn hier het bewijs van. Wandelaars en fietsers ontdekken prachtige landschappen langs de bewegwijzerde wegen. Formule 1-fanaten trekken naar het circuit van Francorchamps (op 9 km). 's Avonds kan je een gokje wagen in het casino van Spa, waar regelmatig concerten en tentoonstellingen plaatsvinden. Aan de overdekte Leopold II-galerij, in het Parc de Sept-Heures, is er op zondagmorgen een brocantemarkt. Op 7 km van Spa vind je het wildpark van La Reid met een 30-tal diersoorten. Bezoek ook de Abdij van Stavelot op 15 km van Spa. Op 31 km ligt Robertville met het ‘Natuurcentrum van Botrange’. In Ferrières (op 30 km) toont het speelgoedmuseum meer dan 1.000 speelgoedartikelen van eind 19de eeuw tot 1950.

   Houffalize • Ardennen

   #Houffalize
    • Brussel 164 km
    Dit pittoreske plaatsje in de vallei van de Boven-Ourthe is het perfecte decor voor lange, deugddoende wandelingen en fietstochten. De meanders van de Ourthe hebben hier een wonderlijk landschap gesculpteerd. Tijdens omzwervingen in de streek kom je tal van bezienswaardigheden tegen, zoals het mooie kasteel van Tavigny (6 km), de Gallo-Romeinse villa van Nadrin (op 12 km), het Europaliamonument in roze marmer, het stuwmeer van Nisramont en de merkwaardige holle boom 'Le Creû dol Beni Hesse'. ‘Houtopia’ in Houffalize zelf is een educatief recreatiecentrum waar de kleinsten tal van ludieke ervaringen kunnen opdoen, zoals een reis door het menselijk lichaam, de ontdekking van de zintuigen,... . Het buurdorpje Achouffe (op 7 km) gaf zijn naam aan enkele bekende bieren, zoals 'La Chouffe', 'Mc Chouffe', en in de winter de 'N'ice Chouffe'. In de brouwerij ontdek je de geheimen van het bierbrouwen en kan je ook bier proeven! Andere triptips: de stad Bastogne (op 24 km), bekend om zijn Ardense ham en z'n 'Ardennes 44 Museum' met ondermeer tal van voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, La Roche (op 22 km) met zijn maalderijmuseum,... .

    Durbuy • Ardennen

    #Durbuy
    #Durbuy#Durbuy
     • Brussel 124 km
     • Kortrijk 217 km
     • Hasselt 97 km
     Durbuy, "het kleinste stadje ter wereld", is ingesloten in een prachtig landschap van rivieren en bossen middenin de Ourthevallei. Rondwandelen door de gezellige wirwar van middeleeuwse steegjes is de beste manier om de charme van het rijke erfgoed op te snuiven: de kerk met haar prachtige doopvont uit 1588, beelden in polychroom hout (17de-18de eeuw), het recollectenklooster uit 1613 en de kapel Del Chera. Vlak bij de oude brug over de Ourthe pronkt het kasteel dat de graven van Ursel lieten bouwen. Durbuy biedt ook een uitgebreide waaier aan sportactiviteiten, van uitgestippelde wandelroutes tot afvaarten van de Ourthe met een kajak of tennis, speleologie, klimmen, paardrijden, avonturenparken en het natuurreservaat Enneilles. Bezoek de confituurfabriek of de artisanale brouwerij waar je het ambachtelijke bier La Marckloff kan proeven. Op een steenworp van Durbuy ontdek je de charmante Ardennendorpjes Petit Han en Grandhan.

     Namen • Ardennen

     #Namen
     #Namen#Namen
      • Brussel 71 km
      • Kortrijk 165 km
      • Hasselt 104 km
      Namen ligt aan de samenvloeiing van Samber en Maas en wordt vaak beschouwd als de poort naar de groene Ardennen. De omgeving leent zich voor stevige wandelingen, maar Namen zelf heeft ook heel wat te bieden. Ontdek de gezellige oude binnenstad met een wirwar aan voetgangersstraatjes en laat je verrassen door de rijke architectuur, de vele leuke winkels en boetieks. Blikvanger is de Citadel van Namen, één van de belangrijkste burchten van Europa met indrukwekkende verdedigingsmuren en een ongelooflijk labyrint van ondergrondse gangen. Namen bezit ook enkele boeiende musea, waaronder het ‘Musée Africain’ en het ‘Musée des Arts anciens'. Het Félicien Ropsmuseum huist in een oude patriciërswoning niet zo ver van het geboortehuis van deze 19de-eeuwse kunstenaar. Ontdek de haventjes en neem de 'Namourette', een pendelboot die passagiers van de haven van Jambes naar het centrum van de stad brengt.

      Dinant • Ardennen

      #Dinant
      #Dinant#Dinant
       • Brussel 105 km
       • Kortrijk 198 km
       • Hasselt 137 km
       De geboortestad van Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon, ligt in de groene Maasvallei, op slechts 20 km van buurland Frankrijk. De kerk met bolspits en de middeleeuwse citadel boven op de rots domineren dit gezellige plaatsje. Je kan de citadel met de kabelbaan bereiken, maar de sportievelingen doen de meer dan 400 treden natuurlijk te voet. De boeiende reconstructies van gevangeniscellen, keukens, koetsen,... en het kleine wapenmuseum brengen het verleden levendig in herinnering. Van hieruit geniet je van een prachtig zicht op de Maas en de grillige Bayardrots. Op de linkeroever van de rivier ligt de grot ‘La Merveilleuse’, met haar wonderlijke stalactieten en watervallen. Het sportcentrum 'Dinant Aventure' in een steengroeve zal de waaghalzen zeker een kick bezorgen. Lekkerbekken kunnen de befaamde 'Couques de Dinant et de Rins' proeven met een abdijbier van Leffe. Uitstap: het middeleeuwse Fosses-la-Ville (op 44 km) met zijn gezellige centrum.

       Han-sur-Lesse • Ardennen

       Foto 1#Han-sur-Lesse • Ardennen
       Foto 1#Han-sur-Lesse • Ardennen
        • Brussel 121 km
        • Kortrijk 214 km
        • Hasselt 153 km
        Op 38 km ten zuiden van Dinant ligt Han-sur-Lesse, in het Nationaal Park van Lesse en Lomme. Dit gezellige Ardense dorpje ken je ongetwijfeld van zijn wereldberoemde 'grotten van Han', waar je stalagmieten en stalactieten kan bewonderen. Je ontdekt er fantastische grottenzalen zoals de 'Trofee' en de 'Minaret', en in de 'Wapenzaal' word je getrakteerd op een schitterend licht- en klankspel. Het bijhorende 'Museum van de Onderaardse Wereld' stelt heel wat archeologische vondsten uit de grotten tentoon. Verder op het domein ligt het 'Wildpark', een reservaat van 250 ha waar je bizons, steenbokken, damherten, bruine beren en soms wolven kan spotten. In Rochefort (ca. 8 km) kan je de ruïnes van het grafelijk kasteel bezichtigen. In Saint-Hubert (ca. 24 km) staat één van de indrukwekkendste basilieken van ons land en in Transinne (ca. 23 km) nodigt het Euro Space Center u uit voor een boeiende reis naar de ruimte.

        Poupehan • Ardennen

        #Poupehan
         • Brussel 174 km
         • Kortrijk 266 km
         • Hasselt 201 km
         Het charmante plaatsje Poupehan nestelt zich in een bocht van de Semois, dicht bij de Franse grens, op amper 10 km van Bouillon. De schitterende natuur met haar grillige ravijnen en opmerkelijke rotsen vormt een uitgelezen vakantiedecor. Naargelang je temperament opteer je voor een rustige wandeling langs de waterkant of een avontuurlijke rit met de mountainbike. Wie houdt van avontuur kan met een kajak de Semois afvaren tussen Alle-sur-Semois (op 8 km) en Poupehan. Net over de Franse grens vind je enkele interessante steden, zoals Sedan (op 22 km) met de grootste burcht van Europa en Charleville-Mézières (op 33 km), de geboortestad van de dichter Rimbaud. Charleville-Mézières is tevens de wereldhoofdstad van het marionettentheater, zo getuigt het Marionetteninstituut met zijn gigantische uurwerk ‘Le Grand Marionnettiste'. je kan er slenteren door de 17de-eeuwse straatjes, het Ardennenmuseum bezoeken of de stadswallen ontdekken.

         Bouillon • Ardennen

         #Bouillon
         #Bouillon#Bouillon#Bouillon#Bouillon
          • Brussel 169 km
          • Kortrijk 263 km
          • Hasselt 201 km
          Bouillon ligt in het Ardense woud aan de oevers van de Semois. Vanop een rots boven de rivier kijkt het kasteel van Godfried van Bouillon uit op de levendige stad. In het kader van een 17de-eeuws klooster nodigt de Archéoscope uit tot een historisch schouwspel met speciale effecten zodat je samen met Godfried van Bouillon de kruistochten naar Jeruzalem herbeleeft. Volg de kronkelende loop van de Semois en ontdek fraaie panorama’s zoals ‘het graf van de reus’ en de ‘ham van de Semois’. Het wildpark ‘La Crête des Cerfs’ waar bizons, lynxen en herten in halve vrijheid leven, is een aanrader voor gezinnen. Wie van snelheid houdt, kan naar de Karting de Bouillon op 1 km van het centrum (vanaf 6 jaar, gesloten op maandag buiten juli en augustus). In de voormalige leisteengroeven van Bertrix (20 km) word je geconfronteerd met het zware werk van de arbeiders op 45 m diepte. Bezoek ook de steden Sedan (20 km) en Charleville-Mézières (44 km) net over de Franse grens.

          Coo • Ardennen

          #Coo
          #Coo#Coo
           • Brussel 147 km
           • Kortrijk 242 km
           • Hasselt 101 km
           Op een paar kilometers van Stavelot ligt het indrukwekkende dorpje Coo met zijn beboste valleien en zijn waterval van 15 meter (de grootste van België) die zich in de Amblève stort. Aan de voet van de waterval ligt het attractiepark Plopsa Coo met een 25-tal attracties die prachtig geïntegreerd zijn in het landschap. Een zetellift biedt u een panoramisch uitzicht over deze plaats en de vallei, en in het Wildpark maak je kennis met een prachtige verzameling van Ardens wild: everzwijnen, damherten, herten en hindes. Leuke triptips om met de kinderen of vrienden te doen: 'PuzzlePlanet Labyrinth' in Trois-Ponts (op 2 km) met een gigantisch, houten labyrint (2,5 km lang, 2500 m2) en spelletjes en puzzels voor alle leeftijden (ondermeer levensgrote Jenga), de abdij van Stavelot (op 9 km) met drie musea over het voormalige prinsdom Stavelot-Malmedy, de dichter Apollinaire en het prestigieuze circuit van Spa-Francorchamps (op 12 km).

           Anhée • Ardennen

            • Brussel 101 km
            • Kortrijk 173 km
            • Hasselt 133 km
            Anhée is een lieflijk dorpje in de vallei van de Molignée, op 7 km van Dinant. De regio is een paradijs voor sportievelingen: mountainbike, klimmen, kajak, vissen,... het kan hier allemaal. Wandelaars ontdekken de talrijke bossen en weides, vreemde ruïnes, sprookjesachtige kastelen en authentieke boerderijtjes. In de bosrijke en heuvelachtige omgeving iets verderop, waar de Molignée stroomt, ligt de abdij van Maredsous. Hier kan je een rondleiding reserveren of gezellig de gastronomische producten van de abdij proeven, de bieren en kazen van Maredsous. Triptips: bewonder de watertuinen en het kasteel van Annevoie (5 km), de middeleeuwse ruïnes van Poilvache (3 km) of het kasteel van Spontin (13 km). Een aanrader in de Bocqvallei is ongetwijfeld ook het kleine dorpje Purnode (7 km) en zijn traditionele ‘Brasserie du Bocq’, die werd opgericht in 1858 en vandaag tot één van de laatste traditionele Belgische brouwerijen behoort.

            Vresse-sur-Semois • Ardennen

             • Brussel 153 km
             • Kortrijk 247 km
             • Hasselt 186 km
             Langs de kronkelende oevers van de Semois, op een boogscheut van buurland Frankrijk, ligt het geliefde Vresse-sur-Semois. Inspiratiebron van menig kunstenaar is hier de brug van Saint-Lambert, een pareltje midden in het groene dorp. Wandelaars verkennen de streek verder langs 500 km bewegwijzerde wandelpaden die je langs de typische dorpjes leiden. Zo is Laforêt (1 km) geklasseerd als één van de 24 mooiste dorpjes van Wallonië! In Alle-sur-Semois (op 5 km) vind je een waaier aan sportmogelijkheden in het recreatiecentrum Récréalle. Je kan er ook per kajak de Semois afvaren, tot in Bouillon (27 km). Deze historische stad is ongetwijfeld de bekendste stad in de vallei. Blikvanger is het versterkte kasteel van Godfried van Bouillon, het oudste overblijfsel van de feodaliteit in België. Het boeiende museum 'Au cœur de l'Ardoise' in Bertrix (30 km) nodigt je uit voor een onderaardse rondleiding in een leisteengroeve.

             Poix-St-Hubert • Ardennen

              • Brussel 136 km
              • Kortrijk 230 km
              • Hasselt 169 km
              Op 6 km van St-Hubert, de Europese hoofdstad van de jacht, ligt het gehucht Poix-St-Hubert in een golvend landschap met uitgestrekte wouden. De weelderige omgeving leent zich tot wandelingen en mountainbiketochten. Breng een bezoek aan de basiliek van St-Hubert en bewonder er de mooie kunstverzameling of trek eens naar het museum Pierre Joseph Redouté. Het stadje organiseert diverse evenementen in het teken van de jacht zoals de 'Journées Internationales de la Chasse et de la Nature', het eerste weekend van september. Elk weekend in juli hebben er twee klassieke concerten plaats in een prestigieus decor zoals de basiliek. In het nabijgelegen natuurreservaat maak je kennis met de Ardense fauna. Het Euro Space Center vanTransinne (8 km) onthult je alle geheimen van de ruimte. In het Museum van de Kelten in Libramont (19 km) keer je terug naar de prehistorie aan de hand van juwelen, wapens en voorwerpen uit die tijd.

              Eupen • Ardennen

               • Brussel 131 km
               • Kortrijk 226 km
               • Hasselt 71,5 km
               Midden in de beboste heuvels van de Oostkantons ligt het pittoreske stadje Eupen, die dit jaar zijn 800ste verjaardag viert. Kuier door de romantische straten en langs de talrijke 17de- en 18de-eeuwse patriciërswoningen waar vroeger de rijke linnenhandelaars woonden. In het Ikob-museum (museum voor hedendaagse kunst) vind je werken uit België, Nederland, Duitsland en Luxemburg. Ook de moeite waard is een bezoek aan de chocoladefabriek 'Chocolaterie Jacques', waar je alles leert over de productie van dit heerlijke goedje. Wie meer wil weten over de fauna en flora van de streek trekt naar het natuurcentrum 'Haus Ternell'. Voor wandelaars zijn er talrijke bewegwijzerde routes door het veenlandschap en de dalen van de Helle en de Getzbach. Leuke uitstapjes in de omgeving: steek de grens over naar Nederland (op ca. 25 km) of bezoek de gezellige Duitse keizerstad Aken (op ca. 18 km) met zijn vele architecturale pareltjes.

               St. Vith • Ardennen

                • Brussel 171 km
                • Kortrijk 267 km
                • Hasselt 112 km
                Het kleine en gastvrije stadje St. Vith is de ideale uitvalsbasis voor excursies naar zowel de Eifel, de Ardennen, de Hoge Venen als Luxemburg. Het stadje werd volledig verwoest tijdens WOII, maar werd heropgebouwd en heeft zich prachtig ontwikkeld. 's Zomers nodigen de vele terrasjes uit tot verpozing. Sportievelingen vinden hun gading op de vele kilometerslange wandel- en fietspaden. Andere ontspanningsmogelijkheden: tennis, golf, karting en bowling. Wie een culinaire maaltijd weet te appreciëren, zal op zijn wenken bediend worden in één van de talrijke leuke restaurantjes. Aanraders: het historische circuit over het St. Vith van vòòr de Tweede Wereldoorlog, de Planetenweg over ons zonnestelsel, het Heimatmuseum over het verleden van de streek, de boeiende blauwsteenmijn in Recht (op 13 km), het Biermuseum in Rodt (op 6 km) of het militair-historische 'Museum Poteau 44' over de Slag om de Ardennen (in Poteau, op 10 km).

                Polleur • Ardennen

                #Verviers/Eupen - La Gileppe De Ardennen/Hoge Venen
                 • Brussel 131 km
                 • Kortrijk 227 km
                 • Hasselt 72 km
                 Halfweg tussen Spa en Verviers (beide op 10 km), ligt het dorpje Polleur in het arrondissement Theux (op 6 km). De bosrijke omgeving nodigt uit tot mooie wandel- en fietstochten. In Theux zelf kan je het kasteel van Franchimont bezoeken uit de 11de-12de eeuw. De burcht ligt op de uitloper van een rots, die neerkijkt op 3 mooie valleien in het noorden van de Ardennen. In de 16de eeuw werd hij omringd door een artillerie-ommanteling. De kazematten en de ondergrondse toegangen zijn aanraders. Het dierenpark Forestia in La Reid (op 10 km) laat je kennis maken met een dertigtal diersoorten uit onze streken. Op dit terrein (40 ha) leven zo'n 300 dieren in relatieve vrijheid. In het Natuurparkcentrum Botrange (op 25 km), in het hart van het uitgestrekte landschap van de Hoge Venen, maak je kennis met de fauna, flora en de geschiedenis van de streek. Excursietips: Verviers (op 10 km) met het 'Huis van het Water' en Eupen (op 30 km).

                 Sunparks Ardennen… toppunt van charme

                   Sportievelingen halen hun hart op tijdens een fikse wandeltocht of een mountainbiketoer door de bossen. Maar ook de levensgenieters komen aan hun trekken: het park is de ideale uitvalsbasis voor een bezoekje aan de bekende brouwerij van Achouffe of een typisch restaurantje met Ardense streekspecialiteiten.

                   Landal... De natuur nodigt je uit

                     Wil je er zorgeloos tussenuit? Frisse lucht opsnuiven, lange wandelingen maken, lekker bij de open haard zitten? Ga dan een weekend, midweek of langer heerlijk genieten in een accommodatie van Landal GreenParks.

                     Alle bungalowparken van Landal GreenParks liggen in de mooiste natuurgebieden en de meeste parken beschikken over diverse faciliteiten zoals een zwembad met waterattracties, bowling- en tennisbanen, fietsverhuur en een restaurant. Bij Landal GreenParks vind je altijd een park dat precies biedt wat je zoekt!

                     Rochehaut • Ardennen

                     #Frahan
                      • Brussel 169 km
                      • Kortrijk 263 km
                      • Hasselt 202 km
                      Het hoog gelegen Rochehaut ('Hoge Rots') is befaamd voor zijn spectaculaire uitzicht op de groene vallei van Frahan in een schitterende bocht van de Semois. Het kunstenaarsdorpje ligt op amper 16 km van de toeristische stad Bouillon en wordt gekenmerkt door pittoreske huisjes met leistenen daken, een 18de-eeuws kerkje en enkele winkels. Bezoek het boeiende landbouwmuseum waar oude ambachten en landbouwmachines tentoongesteld worden. Leuk voor de kinderen is het dierenpark 'Entre Ferme & Forêt' en een uitdaging voor avonturiers is de fameuze laddertjeswandeling 'Les échelles de Rochehaut', met steile afdalingen door het bos. Aanraders in de streek: het uitzichtpunt 'Graf van de Reus' in Botassart (ca. 11 km), het versterkte kasteel van Godfried van Bouillon en de attractie Archeoscope in Bouillon, de leisteengroeve van Bertrix (ca. 21 km), het Euro Space Center in Transinne en het boekendorp Redu (beide ca. 27 km).

                      Torgny • Ardennen

                      #Plopsa Coo
                       • Brussel 206 km
                       • Kortrijk 299 km
                       • Hasselt 205 km
                       Het schilderachtige Torgny, in het uiterste zuiden van België, is officieel één van de 24 mooiste dorpen in Wallonië. Dankzij de beschermde ligging in het dal van de Chiers geniet het plaatsje van een zacht microklimaat dat zich weerspiegelt in de hele sfeer van het dorp en het zuiders aandoende landschap. Hier vind je wijngaarden, loofbossen, orchideeën en andere planten die nergens elders in de Benelux voorkomen. Ook de huizen met hun typische Romeinse daken en gele steen stralen de warmte van het zuiden uit. Geen wonder dat Torgny ook ‘La Provence belge’ wordt genoemd. De zachtglooiende heuvels van het ‘Pays de Gaume’ ademen een Toscaanse sfeer uit en zijn boven alles een ideaal wandel- en fietsgebied. Proef de wijn van Torgny en maak kennis met de streekproducten van de Gaume! Triptips: het bruisende stadje Virton (10 km), de abdij van Orval (26 km) en de citadel van Montmédy (9 km). Frankrijk ligt trouwens op wandelafstand!

                       Chevetogne • Ardennen

                       #Chevetogne (Han-sur-Lesse)
                       #Chevetogne (Han-sur-Lesse)
                        • Brussel 107 km
                        • Kortrijk 200 km
                        • Hasselt 139 km
                        Het piepkleine Chevetogne, op 19 km van Dinant, is de hemel op aarde voor wandelaars. Dit dorpje is vooral bekend om zijn uitgestrekt provinciaal domein en benedictijnenklooster (1925), en ligt verscholen in een uiterst bosrijke omgeving. Een unicum is het klooster, want er zijn twee soorten monniken te vinden: sommigen volgen de Westers Latijnse traditie, anderen de Oosters Byzantijnse. Het koor van de monniken geniet internationale roem met zijn authentieke uitvoering van Byzantijnse liturgische gezangen. Het prachtig ingerichte provinciaal domein Valéry-Cousin van Chevetogne is de ideale omgeving voor wie houdt van een stevige wandeling, maar ook de kinderen kunnen spelen op een van de speeltuinen of in de kinderboerderij. Ciney (10 km) is dan weer de place to be voor bierliefhebbers. Nog een aanrader zijn de grotten van Conjoux (7 km), jarenlang hét bekendste bedevaartsoord van het bisdom Namen.

                        Villers-sur-Lesse • Ardennen

                         • Brussel 111 km
                         • Kortrijk 204 km
                         • Hasselt 143 km
                         Op 44 km ten zuiden van Namen strekt het authentieke dorpje Villers-sur-Lesse zich uit rond het Gele Kasteel (zo genoemd door de inwoners). De Lessevallei Beauraing-Houyet-Rochefort ligt aan de voet van het Ardens massief. Deze streek is een natuurlijke schatkist met weelderige wouden, grandioze natuurreservaten, kastelen, mysterieuze grotten en andere bezienswaardigheden. Diverse uitgestippelde routes laten toe de Val de Lesse met de fiets te ontdekken. Wie houdt van avontuur kan de Lesse afvaren met een kajak vanuit Houyet (op 12 km van Villers-sur-Lesse) naar Anseremme. Onderweg kan je de bekende rotsen van de Aiguilles de Chaleux bewonderen. Breng zeker ook een bezoek aan de abdij Notre-Dame de Saint-Remyville en de brouwerij van het gezellige Rochefort, de grotten van Han (11 km), het natuurpark van Han-sur-Lesse en het kasteel van Lavaux Saint-Anne. Ook Dinant (25 km), de geboortestad van Adolphe Sax, is een daguitstap waard.

                         Ovifat • Ardennen

                         #Verviers/Eupen - La Gileppe De Ardennen/Hoge Venen
                          • Brussel 153 km
                          • Kortrijk 248 km
                          • Hasselt 94 km
                          In deze beboste groene omgeving van Ovivat kan je je volledig herbronnen, met een wandeling in het prachtige natuurpark van de Hoge Venen. Dit uitgestrekte park van ca. 4.500 ha wordt begrensd door Eupen in het noorden, Monschau in het oosten, Malmedy in het zuiden en Spa in het westen. Bezoek na een deugddoende wandeling zeker eens het natuurparkcentrum Botrange in het nabijgelegen Robertville (op ca. 2 km). In de buurt van Ovifat kan je ondermeer de sprookjesachtige burcht Reinhardstein bezoeken. Deze authentieke 14de-eeuwse burcht ligt verscholen tussen de bossen aan het riviertje de Warche. Leuk weetje voor de kids: voor de populaire jeugdserie 'Het Huis Anubis' werden hier diverse opnames gemaakt. Iets verderop kan je op het meer van Robertville (op 2 km) waterfietsen, of de boeiende stad Malmédy (op 13 km) bezoeken. Ook de brouwerij van Bellevaux (op 17 km) mag zeker niet op uw 'to do'-lijstje ontbreken!

                          Nadrin • Ardennen

                          Foto 1#Nadrin • Ardennen
                           • Brussel 162 km
                           • Kortrijk 258 km
                           • Hasselt 118 km
                           In het hartje van de Ardennen, tussen La Roche en Houffalize, ligt het kleine dorpje Nadrin: een echt wandelparadijs voor gezinnen en sportievelingen. Je ontdekt er de Site du Hérou, een indrukwekkende rotspartij die boven de Ourthe uittorent en die je goed kan zien vanop de uitkijktoren van het dorp. Andere blikvanger is de Cresse Sainte Marguerite, een legendarisch beeld op een bergtop van 20 m hoog. Rond het uitgestrekte Lac de Bellemeuse kan je enkele heel mooie wandelingen maken, kajakken en vissen, terwijl de durvers zich wagen aan paragliding of een indrukwekkende deltavlucht vanuit de opstijgplaats Crestelles in Bérismenil (3 km). In de charmante brouwerij van Achouffe (7 km) kan je genieten van een goed glas bier. Zin in een uitstapje? Trek dan eens naar de stad Bastogne (op 29 km), die bekend staat om zijn heerlijke Ardense ham en z'n 'Ardennes 44 Museum' met ondermeer tal van voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

                           Bergen • Henegouwen

                           #Bergen
                           #Bergen#Bergen#Bergen#Bergen
                            • Brussel 68 km
                            • Kortrijk 85 km
                            • Hasselt 145 km
                            Bergen, de boeiende hoofdstad van Henegouwen, ligt in het hart van Henegouwen, bovenop een heuvel nabij de samenloop van de Trouille en de Hene. De stad kan pronken met een prachtig historisch centrum, dat haar in 2002 de titel van culturele hoofdstad van Wallonië opleverde en in 2015 tot Culturele Hoofdstad van Europa zal bekronen. Bezoek de Grote Markt met fraaie gevels, het 15de-eeuwse stadhuis en het 87 m hoge belfort - het enige Belgische belfort in barokstijl - met maar liefst 49 klokken. Leer meer over de stadsgeschiedenis in het Folkloremuseum en bezoek de Sint-Waltrudiskerk met de bekende praalwagen 'Car d'Or'. De militaire basis SHAPE, het commandocentrum van de NAVO, is hier trouwens ook gevestigd. Sportief is het 'Pays de Mons' met zijn talrijke bossen, uitgestrekte velden en traditionele dorpjes een paradijs voor wandelaars en fietsers. Je wordt er ook culinair verwend met typische streekbieren, lekkere chocolade en escargots.

                            Marche-en-Famenne • Ardennen

                             • Brussel 113 km
                             • Kortrijk 206 km
                             • Hasselt 101 km
                             Het sfeervolle Marche-en-Famenne is de ideale plek voor tal van leuke en verrassende activiteiten. Bij de Dienst voor Toerisme kan je alvast de sfeer opsnuiven en aan boord klimmen van de vliegtuigsimulator 'Cinéma Dynamique'. Zo krijg je meteen een uniek en onvergetelijk beeld van de streek. Een streek die zich overigens perfect leent tot wandelingen en fietstochten langs de vele velden en bossen. Op amper 5 minuten van het centrum van Marche-en-Famenne kan je in het natuurreservaat 'Fond des Vaulx' prachtige fauna en flora bewonderen. Even verderop, in Nassogne (op 14 km), kan je je onderdompelen in de charmante sfeer van dit typische Ardense dorpje. Bezoek zeker ook eens de Waalse versie van Bokrijk, in Saint-Hubert ('Domaine du Fourneau Saint-Michel', op 31 km). Andere uitstapjes: de oude stad van Rochefort (13 km) of het gezellige Durbuy (18 km) dat zich graag "de kleinste stad van de wereld" noemt.

                             Neufchâteau • Ardennen

                              • Brussel 155 km
                              • Kortrijk 250 km
                              • Hasselt 164 km
                              Natuurliefhebbers trekken met plezier naar het Pays de la Forêt d’Anlier, op 38 km ten noorden van Aarlen en op 31 km ten westen van Bastogne. Beneden de stad Neufchâteau nodigt de Vallée du Lac uit tot wandeltochten en vissen. Tijdens themawandelingen ontdek je het plaatselijke patrimonium zoals de Tour Griffon, een overblijfsel van het middeleeuwse kasteel dat herinnert aan het feodale verleden van Neufchâteau en verder nog overlbijfselen van de oude stadwal en de Tour Carrée. Tijdens wandelingen kom je ook kunstwerken tegen zoals het werk 'Vers demain' uitgevoerd in leisteen en dennenhout of de'Fontaine aux poissons' in de tuin van la Vallée du Lac. Wie graag de smaak van authentieke Ardeense vleeswaren herondekt moet zeker naar ‘Musée vivant du jambon’ in de Ferme des Sanglochons. In Grapfontaine (4 km) ontdekken amateur astronomen in het Observatoire Centre Ardenne,de grootste Waalse telescoop en een planétarium.